Minun Turkuni on kerroksellinen ja kehittyvä

Olen opiskellut Suomen historiaa Turun yliopistossa. Turkulainen rakennusperintö on minulle rakasta ja niin ovat monet puistot ja metsätkin, joissa liikun mielelläni.

Pidän kuitenkin tämän vuosituhannen linjaa Turussa oikeana, mitä tulee rohkeaan kehittämiseen vanhaa kunnioittaen. Olin mukana Kirjastosiltaa valitsevassa työryhmässä ja edelleen ihailen hiljattain uusittua Vähätorin miljöötä. Nykyinen pääkirjasto aiheuttaa minussa hyvänolontunteita. Iloitsen siitä, että maanpäällistä pysäköintitilaa saadaan ydinkeskustassa jalankulkijoiden käyttöön. Kauppatorista on tulossa viihtyisä ja esteetön. Kupittaan alueen kehittäminen on kehittyvälle Turulle keskeistä.

En kuitenkaan halua olla helpolla poistamassa sellaista mikä on historiallista, kaunista tai ainutlaatuista. Pääkirjastoa vastapäätä olevat puutalot ovat Turun mittakaavassa ainutlaatuiset pieniruutuisine ikkuinoineen ja mansardikattoineen. Ne tulisi laittaa kuntoon. Itsenäisyydenaukio on kaunis kokonaisuus nykyisellään, siihen ei monumentaalirakentaminen sovi.

Vanha ja Uusi Turku lyövät kättä ja tuloksena on Suomen eurooppalaisin tiede- ja sivistyskaupunki. Kauniit miljööt tarjoavat paikkoja terasseille ja puistonpenkeille.

Kommentit

Jätä kommentti